ריבת תותים וזעתר
700 גרם תותים חתוכים לרבעים
חופן על זעתר/אורגנו
200 גרם סוכר
גרידת ליים או לימון 1
מיץ מחצי ליים או לימון
מניחים את כל המרכיבים בסיר על אש גבוהה,מערבבים היטב ומביאים לרתיחה חזקה מאוד.מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים אבל עדיין הריבה נשארת נוזלית.לקראת סוף הבישול סוחטים את הלימון לתוך הריבה.
מעקרים צנצנת,ממלאים את הצנצנת בריבה עד הסוף וסוגרים.
מי שאוהב מרקם חלק אפשר לטחון את הריבה.