תאנים ממולאות בבשר

אופן ההכנה:

המתכון הכי חגיגי ומרשים שתכינו לראש השנה – תאנים ממולאות בבשר! 

מרכיבים:
30-35 תאנים טריות 

למילוי-
250 גרם בשר טחון (צוואר או צלעות בקר)ממליצה על שילוב עם בשר טלה 
3 בצל לבן קצוץ דק
1/2 כף בהרט 
1/4 כוס שקדים קלופים קלויים וקצוצים 
מלח 
פלפל שחור 
1/4 כוס שמן זית 
חופן עלי זעתר טריים 

לרוטב-
2 כפות גדושות מהתוכן של התאנים 
2 כפות רכז רימונים 
2 כפות דבש ענבים/חרובים או סילאן 
3-4 כפות שמן זית 
מלח 
פלפל שחור 
עלי זעתר טריים 

אופן ההכנה- 
במחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 10-15 דקות על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את הבשר. מתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. ממשיכים בטיגון הבשר ומוסיפים שקדים וזעתר ומערבבים היטב.ברגע שהבשר השחים מעט מעבירים לקערה ומצננים.

מרוקנים את התאנים בעזרת כפית כפי שמודגם בסרטון. שומרים את תוכן התאנים נשתמש בו בהמשך. 
ממלאים את התאנים במילוי הבשר, סוגרים את התאנה ומניחים בתבנית כשפתח המילוי כלפי מטה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה קטנה נכין את הרוטב.
מניחים בקערה את תוכן התאנים, רכז רימונים, דבש ענבים, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים מעל התאנים הממולאות ומפזרים עלי זעתר טרים (לא מוסיפים מים בשום שלב!) 

מכסים את התבנית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. 

לאחר 30 דקות מסירים את הכיסוי וצולים להשחמה במשך 15 דקות.

מתכון לתאנים ממולאות בבשר עם שקדים וזעתר טרי

יש לכם שאלה בנוגע למתכון?

לחצו כאן לחיוג: 050-918-8770

אנחנו כאן לענות לכם על כל שאלה. מוזמנים לפנות אלינו.

מתכונים נוספים ששווה לראות

תוכן למנויים

קציצות דגים ברוטב ״פקיילה״

היי חברים♥ בואו נכין יחד מנה מושלמת לימי שישי ולחגים, קציצות דגים קצת שונות ומגוונות אבל הכי הכי טעימות שיש!

תוכן למנויים

מקלובה תפוחי אדמה וחצילים

היי חברים♥ בואו נכין יחד תוספת מושלמת לכל ארוחה מקלובה אורז עם תפוחי אדמה וחצילים, מתכון קל וטעים שמתאים לכל

תוכן למנויים

לחמניות באן במילוי בשר מפורק

היי חברים♥ בואו נכין יחד לחמניות באן מאודות וצרובות במילוי בשר מפורק עסיסי וטעים. מתכון שבאמת רק נראה מסובך אבל

תוכן למנויים

4 צלחות שישדרגו לכם את הבראנץ׳

היי חברים♥ חלק גדול מהבקשות שלכם זה למנות של סלטים ומנות קרות מעניינות שיגוונו קצת את הארוחות ואת השולחן שלכם..