המתכון הכי חגיגי ומרשים שתכינו לראש השנה – תאנים ממולאות בבשר!
מרכיבים:
30-35 תאנים טריות
למילוי-
250 גרם בשר טחון (צוואר או צלעות בקר)ממליצה על שילוב עם בשר טלה
3 בצל לבן קצוץ דק
1/2 כף בהרט
1/4 כוס שקדים קלופים קלויים וקצוצים
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
חופן עלי זעתר טריים
לרוטב-
2 כפות גדושות מהתוכן של התאנים
2 כפות רכז רימונים
2 כפות דבש ענבים/חרובים או סילאן
3-4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
עלי זעתר טריים
אופן ההכנה-
במחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 10-15 דקות על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את הבשר. מתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. ממשיכים בטיגון הבשר ומוסיפים שקדים וזעתר ומערבבים היטב.ברגע שהבשר השחים מעט מעבירים לקערה ומצננים.
מרוקנים את התאנים בעזרת כפית כפי שמודגם בסרטון. שומרים את תוכן התאנים נשתמש בו בהמשך.
ממלאים את התאנים במילוי הבשר, סוגרים את התאנה ומניחים בתבנית כשפתח המילוי כלפי מטה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה קטנה נכין את הרוטב.
מניחים בקערה את תוכן התאנים, רכז רימונים, דבש ענבים, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים מעל התאנים הממולאות ומפזרים עלי זעתר טרים (לא מוסיפים מים בשום שלב!)
מכסים את התבנית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
לאחר 30 דקות מסירים את הכיסוי וצולים להשחמה במשך 15 דקות.