2021 אוגוסט 06

מצרכים:
1 ק"ג בשר צוואר טלה חתוך לקוביות
4 בצל לבן קצוץ דק
5 כפות שמן זית
2 תרמילי הל
1/4 כפית ציפורן טחון
1 כף סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות אורז עגול
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 צרור שמיר קצוץ דק
3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק
1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק

5 כוסות מים (כוס אחת לבישול הראשוני של הטלה)

אופן ההכנה:

בסיר עמוק יוצקים שמן זית וצורבים את נתחי הטלה משני הצדדים עד להשחמה, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים מהסיר. באותו הסיר מטגנים את הבצל על אש בינונית למשך 20 דקות עד להזהבה, מחזירים את נתחי הטלה לסיר מוסיפים הל, ציפורן, סוכר חום, מלח ופלפל ומערבבים היטב ויוצקים כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים על אש קטנה.

לאחר שעתיים מוציאים מהסיר את נתחי הטלה ומפרקים את הבשר מהעצם. מחזירים את הבשר לסיר ויחד איתו מוסיפים את האורז ואת כל עשבי התיבול ומוסיפים מלח במידת הצורך. מערבבים היטב ויוצקים 4 כוסות מים רותחים.

מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.

הוסף לעגלה
הרשמו כדי לקבל עדכונים לפני כולם!