מצרכים:
4 פילה דג בורי
200 גרם זיתי נובו גדולים ללא גלעין
8 שיני שום חתוכים לחצאים
3 פלפל שושקה פרוס דק
2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס
3 פלפל שאטה יבש
צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית כורכום
מיץ מלימון אחד
2 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
מניחים את הזיתים בסיר ויוצקים מים,מבשלים על אש גבוהה 8 דקות וחוזרים על הפעולה פעמיים על מנת להוציא מרירות מיותרת,מסננים.
בסיר רחב ונמוך יוצקים שמן ומטגנים את השום עם כל סוגי הפלפלים עד להזהבה. מוסיפים את הזיתים החלוטים, פפריקה, כורכום ומלח, מערבבים וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים 20 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.