2022 יולי 29

מרכיבים-
5-8 יח׳ דג.איזה שבא לכם ואתם אוהבים. אני הכנתי עם דג בורי

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית 
3-4 פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שאתם אוהבים) 
10 שיני שום 
1/2 כפית זרעי כוסברה 
1/2 כפית זרעי קימל 
כפית זרעי כמון 
כפית פלפל צ׳ילי יבש גרוס 
1/2 כפית פלפל שחור 
כפית סוכר 
מלח 
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן 
2 כפות רסק עגבניות 
2 כוסות מים 
כוסברה (לא חובה) 
לימון להגשה 

אופן ההכנה- 

את הפלפל החריף והשום טוחנים במעבד מזון או קוצצים דק דק.
בסיר יוצקים שמן זית ומטגנים את השום והפלפל החריף 2 דקות תוך כדי ערבוב.(אש בינונית כל הזמן) 
מוסיפים את זרעי הקימל,זרעי כוסברה,זרעי כמון ופלפל צ׳ילי גרוס.מערבבים וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. 
מוסיפים פלפל שחור,מלח,סוכר ופפריקה מערבבים וממשיכים בטיגון עוד דקה. 
מוסיפים את הרסק עגבניות  מערבבים היטב תוך כדי טיגון של דקה. 
יוצקים את המים ומבשלים את הרוטב על אש קטנה במשך 30 דקות עם כיסוי מלא. 
לאחר 30 דקות מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור ומכניסים אותו לרוטב.מפזרים מעל כוסברה ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות עם כיסוי חלקי. 

בסוף הבישול אפשר לסחוט לימון טרי או בהגשה.

הוסף לעגלה
הרשמו כדי לקבל עדכונים לפני כולם!