מצרכים:
6-8 שוקי עוף
2 כוסות זיתי נובו מגולענים
15 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף
4 יחידות שומר חתוך לרבעים
1 צרור כוסברה קצוצה
4 פלפל שאטה יבש
1/4 כוס שמן זית
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מיץ משני לימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס מים
אופן ההכנה:
חולטים את הזיתים במים רותחים על אש גבוהה במשך 8 דקות, חוזרים על הפעולה פעמיים ומסננים.
בסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים את השום טיגון קצר, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי והשומר וממשיכים לטגן מספר דקות. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שאטה, כמון וכורכום ומערבבים היטב. מוסיפים את הזיתים ו1/2 מכמות הכוסברה, מערבבים ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה ומכניסים את שוקי העוף שצרבנו, מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה עם כיסוי. בסיום הבישול מוסיפים את יתר הכוסברה ואת מיץ הלימון.