תבשיל עוף עם חצילים ועגבניות שיוצא מטורף
העוף רך ועסיסי והרוטב ממש כמו ריבת עגבניות וחצילים!
חג שמח לכולם♥
רשימת מצרכים:
- 4 יחידות כרעיים מחולקות
- 2 חצילים פרוסים
- 5 יחידות עגבניה
- 2 פלפל חריף פרוס
- 6-8 שיני שום פרוסות
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
- כפית כמון
- כפית סוכר
- שמן זית – 1/2 כוס (לטיגון החצילים) + 1/4 כוס
- 3 כוסות מים
אופן הכנה:
- ממליחים את החצילים ונותנים להם לשבת על מסננת במשך כשעה להגיר נוזלים. מייבשים את החצילים היטב בעזרת נייר או מגבת.
- במחבת יוצקים שמן זית לטיגון החצילים ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. מניחים ברשת טיגון.
- את העגבניות אפשר לצלות על הגריל/בתנור, לקלף ולחתוך לרבעים או שאפשר לקלוף את העגבניות ולחתוך גס.
- בסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים את העוף משני הצדדים עד הזהבה, מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים את העוף לצלחת ובאותו השמן מטגנים את השום והפלפל החריף למספר דקות עד הזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן הכל יחד לעוד כ2 דקות.
מוסיפים סוכר, מלח, פפריקה וכמון ומערבבים היטב.
מניחים את העוף בסיר ועל העוף מניחים את החצילים, יוצקים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים כשעה על אש קטנה, במהלך הבישול להשקות את העוף והחצילים ברוטב. - לאחר שעה משקים את העוף והחצילים ברוטב ומכניסים ללא כיסוי לתנור על 180 מעלות למשך כחצי שעה.