מצרכים:
6 שוקי עוף / 3 כרעיים מחולקות
2 בצל לבן פרוס דק
4 גבעולי בצל ירוק
1/2 כרוב לבן פרוס גס
4 שומר (בינוני) חתוך לרבעים
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
יוצקים שמן זית לסיר וצורבים את העוף משני הצדדים, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת.
באותו הסיר מטגנים את הבצל במשך כ-10 דקות על אש בינונית, מוסיפים את הכרוב החתוך וממשיכים לטגן עד להשחמה של שניהם (לפחות עוד 15 דקות). לאחר ההשחמה מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את השומר ומניחים את הבצל הירוק מעל הכל. מתבלים במלח ופלפל שחור במידת הצורך, מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה עם כיסוי.
לאחר שעה מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את השיר לתנור ללא מכסה וצולים במשך 10-15 דקות עד להשחמה.