פוקצ׳ה עם ענבים צלויים דבש זעתר ושקדים
לבצק-
ק״ג קמח פיצה
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
4 כפות שמן זית
800 מ״ל מים
תוספות-
2 אשכולות ענבים+2 כפות חומץ בלסמי
חצי כוס חצאי שקדים קלופים וקלויים
חופן עלי זעתר
3 כפות דבש
מלח ים
1/4 כוס שמן זית (פחות או יותר תסתכלו בסרטון)
אופן ההכנה:
בקערה מניחים קמח שמרים וסוכר, מערבבים מעט ומתחילים להוסיף את המים בהדרגה.
את הבצק הזה אני לשה בלישה ידנית. לשים במשך 5 דקות ולאחר 5 דקות מוסיפים מלח וממשיכים בלישה למשך 2 דקות לאחר 2 דקות מוסיפים שמן זית ולשים עוד 2 דקות. תכף נגמר תישארו איתי.
בסיום הלישה מכסים את הבצק ומתפיחים שעה וחצי. לאחר שעה וחצי מוציאים אוויר לבצק ומתפיחים שעה נוספת.
לאחר 2 התפחות לוקחים תבנית עגולה גדולה מרפדים בנייר אפייה ומזלפים שמן זית ושמים את הבצק שתפח על המגש עם נייר האפייה והשמן.
מזלפים שמן זית גם מעל הבצק מכסים ומתפיחים 30 דקות.
בזמן ההתפחות צריך להכין את הענבים הצלויים. מערבבים בקערה את הענבים עם החומץ בלסמי משטחים על תבנית וצולים במשך 15 דקות 200 מעלות. מצננים מעט.
*נקודה חשובה אני עשיתי פוקצ׳ה אחת גדולה כי זה מהמם לשים במרכז השולחן פוקצ׳ה אחת גדולה אבל בהחלט אפשר לחלק את הבצק לשניים ולעשות 2 פוקצ׳ות*
לאחר התפחה של 30 דקות משטחים ומסדרים את הפוקצ׳ה בעזרת האצבעות בתבנית ומפזרים את כל התוספות-
ענבים צלויים, זעתר, שקדים, דבש ומלח ים. שוב עוד התפחה של 15 דקות ואז בעזרת האצבעות ממש מטמיעים את התוספות בתוך הבצק.
מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים במשך 25 דקות עד שהפוקצ׳ה מקבלת השחמה יפה.
מי שרוצה להתפיח את הבצק לילה במקרר זה מעולה אף יותר תגיבו לי ואכתוב לכם מהם השלבים. ואל תדאגו לגבי השמן זית הוא נספג טוב טוב בבצק לא תרגישו בו. אולי בסוף החג רק.. ????
שנה טובה לכולם♥