כבר שנים שאני מכינה שניצלים רק מפילה עוף. עם טריק קטן שלמדתי בתאילנד יוצא השניצל הכי מושלם בעולם, אבל זה כבר לפעם אחרת..
כשאין לי כוח להכין שניצלים אני מכינה את זה והעוף יוצא הכי עסיסי שאתם יכולים לדמיין.
בקיצור- שניצל, רוטב עגבניות וצ׳יפס בסיר אחד וזה חלום.
מצרכים:
500-800 גרם פילה עוף
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות עם מלח ופלפל שחור
שמן זית לטיגון
לרוטב-
4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
1/4 כוס שמן זית
6 שיני שום פרוסות
1-2 פלפל חריף פרוס
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כמון
כפית גדושה פפריקה מתוקה
1-2 כוסות מים
טובלים את פילה העוף בביצה ואז בקמח ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.
בסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה משני הצדדים. מוציאים את תפוחי האדמה ומטגנים את השום והפלפלים 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.
ממשיכים לאחר 10 דקות לתבל בכמון ופפריקה מערבבים ויוצקים מים. מסדרים את התפוחי האדמה והפילה בסיר ומציפים אותם ברוטב.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכניסים את הסיר לתנור ללא כיסוי למשך 20 דקות.
לא לצלות יותר מידי זמן ולהשחים שזה עדיין ישאר עסיסי.