2022 אוגוסט 25

סוף אוגוסט זה זמן מצויין להכין פיתות שמנמנות ורכות שממולאות בחצילים! 

לבצק-
1 ק״ג קמח 
כף שמרים 
2 כפות סוכר 
כף מלח 
3 כפות שמן זית 
600 מ״ל מים

במיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר.מערבבים ויוצקים את המים בהדרגה תוך כדי לישה במהירות איטית.
לשים 2 דקות ומוסיפים את המלח והשמן זית וממשיכים בלישה של עוד 6 דקות. 
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומשמנים את הבצק מלמעלה מכסים ותפיחים שעה. 
לאחר שעה התפחה מוציאים את הבצק למשטח משומן מעט ומחלקים לכדורים(אני חילקתי ל-17 כדורים שווים) מתפיחים 15 דקות כשהכדורים מכוסים במגבת. 

למילוי-
2 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות 
2 חציל בלאדי בגודל בינוני או 3 חצילים רגילים  
2 כפות אריסה 
1/4 כוס שמן זית לחצילים +1/4 כוס שמן זית לטיגון הבצל 
מלח 
(המילוי מספיק בדיוק ל-17 פיתות) 

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את קוביות החציל בקערה, מתבלים במלח ושמן זית ומערבבים היטב.
מניחים את החצילים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור לצלייה של 20 דקות.
בנתיים לוקחים מחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל 10 דקות על אש בינונית. אחרי 10 דקות מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות עד להשחמה.
מוסיפים את החציל הצלוי למחבת עם הבצל. מוסיפים למחבת את האריסה ומערבבים היטב טועמים אם חסר מלח להוסיף. מעבירים את המילוי לקערה ומקררים את המילוי לגמרי. 

הרכבה-
משטחים כל כדור בצק בעזרת הידיים לפיתה לא דקה במיוחד ומניחים כף של המילוי במרכז הפיתה. סוגרים היטב משטחים את הפיתה בעדינות ומניחים על משטח העבודה (עדיף לשמן מעט את משטח העבודה שלכם). 
מחממים מחבת ובעזרת מברשת משמנים במעט שמן זית, מניחים את הפיתות כשהצד של הסגירה כלפי מטה ומטגנים 2 דקות מכל צד.לפני שהופכים את הפיתה לצד השני לטיגון תשמנו עם המברשת את הפיתה.
עדיף לטגן על אש נמוכה עד בינונית שהפיתות לא ישרפו מהר מידי.

הוסף לעגלה
הרשמו כדי לקבל עדכונים לפני כולם!