מצרכים:
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
למילוי–
300 גרם בשר טלה טחון / 300 גרם בשר בקר עם מעט שומן טלה
1 בצל לבן קצוץ דק דק
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס צנוברים
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרט
מעט שמן זית
לנוזל הבישול-
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש ענבים או סילאן
2 כפות רכז רימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המילוי וקורצים עיגולים קטנים ומגלגלים לקציצה.
פורסים את תפוחי האדמה דק במנדולינה או בעזרת סכין, חשוב שיהיה פרוס דק אך לא דק מדי. מחממים תנור ל180 מעלות. במגש או בסיר שנכנס לתנור מתחילים עם הרכבת השכבות, מניחים פרוסה של תפוח אדמה ואז את הבשר ומצמידים לתפוח אדמה וכך ממשיכים הלאה עם שהמגש מלא. מערבבים את כל מרכיבי נוזל הבישול ויוצקים מעל הכל. מכניסים לתנור למשך 30 דקות.