השבוע התחדשתי לי ב- roccbox, טאבון קטן וחזק שמתאים לכל בית!
אני הכנתי בטאבון קבב טלה עם ירקות שרופים, כזה שאוכלים בתוך פיתה ומלא טחינה.
לקבב –
300 גרם צוואר טלה טחון
200 גרם בשר בקר טחון (צלעות בקר)
אפשר להשתמש רק בבשר טחון ולהוסיף קצת שומן טלה
1 בצל לבן קצוץ דק דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 גבעולי סלרי (כולל עלים) קצוצים דק דק
חופן קטן עלי נענע קצוצים דק
כפית בהרט
מלח
קצת שמן זית
*מערבבים הכל יחד ויוצרים קבבים עגולים
לתבשיל–
1 חציל
6-8 עגבניות תמר
2-3 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור
מדליקים את הטאבון ומניחים בכלי מתאים את החציל, פלפל חריף והעגבניות ומיד מכניסים לטאבון לצלייה.
בודקים את הירקות מידי פעם. הירקות שמוכנים אפשר להוציא ולהשאיר את היתר להמשך צלייה עד שהם מוכנים. כל התהליך לוקח 10 דקות גג.
אחרי שכל הירקות מוכנים קולפים את החציל ומוציאים את הבשר שלו, חותכים לחתיכות חציל גסות. את העגבניות קולפים וחותכים גס. את הפלפלים קולפים וקוצצים גס.
בשלב הזה הטאבון צריך להיות על 300 מעלות לא יותר.
אם הוא עבר את הטמפרטורה הרצויה אפשר לכבות או להנמיך את הלהבה לכמה דקות שיתקרר. אחרי שסיימנו עם הטיפול בירקות, משמנים תבנית או מחבת מתאימה ומניחים את הקבב. מכניסים לטאבון לצלייה של 2 דקות בדיוק. מוציאים את הקבב לצלחת.
במחבת מתאימה יוצקים שמן זית ומניחים את השום.מכניסים את המחבת לטאבון לכמה שניות להשחמה של השום.
מוציאים את המחבת מוסיפים את העגבניות מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים למחבת את הקבב ומעל מניחים את החצילים. מפזרים מעל מלח וזילוף קטן של שמן זית ומכניסים לטאבון למשך 3 דקות.