קובה של פסח הכי טעימה בעולם
לחצו כאן לסרטון של אופן ההכנה!
למילוי-
800 גרם בשר בקר (צוואר או צלעות)
2-3 בצל לבן קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
כף בהרט
מלח
למעטפת-
500 גרם קמח מצה
3 תפוחי אדמה מבושלים עד רכות ומעוכים היטב
3 ביצים
כף גדושה קורנפלור
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
650 מ״ל מים
מכינים את המילוי-
במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל 10 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהוא מקורמל.
מוסיפים את הבשר ״מדביקים״ אותו לתחתית המחבת ולא נוגעים 3 דקות בזמן הזה מתבלים במלח ובהרט.
רק אחרי 3 דקות הופכים בעדינות אין צורך להילחם עם הבשר,עכשיו הוא יתפורר לכם בקלות בעזרת כף.בזמן שהוא במחבת הוא גם נצרב מעט וגם מתחמם ואז העירבוב הרבה יותר קל ומתקבל לכם מילוי לא אפרורי ולא מאודה אלא שחום ועסיסי.
מקררים את המילוי לחלוטין רצוי במקרר.
מערבבים את כל מרכיבי המעטפת ומניחים למנוחה של חצי שעה.
יוצרים כדורים מהמסה של המעטפת בעזרת ידיים רטובות
וממלאים את הקובה כפי שאני מראה בסרטון.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה וטורפים❤️
מהכמות הזו יוצאים כ-40 יח׳ קובה