2022 יולי 10

מרכיבים- 

לקציצות:
1 ק״ג בשר בקר טחון (השתמשתי בצלעות בקר)
1 בצל מגורר בפומפייה או קצוץ דק דק 
4 שיני שום כתושות 
צרור פטרוזיליה קצוצה דק 
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק 
3 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים דק 
3 פרוסות לחם לבן מושרה במים סחוט ומפורר (אפשר להחליף בחצי כוס פירורי לחם אבל אל תחליפו) 
1 ביצה 
כף ראס אל חנות 
מלח 
פלפל שחור 
1/4 כוס שמן זית

לציפוי-2 ביצים טרופות כוס פירורי לחם שמן לטיגון (אני השתמשתי בשמן זית)  

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית 
צרור בינוני של עלי תרד טורקי ללא הגבעול (אפשר להשתמש בתרד אחר גם) 
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום פרוסות דק 
3-4 פלפל שאטה יבש 
כף לימון כבוש 
1/2 כפית כורכום 
כף כמון 
פלפל שחור 

3 כוסות מים

אופן ההכנה-

לקציצות:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד ויוצרים קציצות עגולות ופחוסות מעט (ממליצה להניח את המסה של הקציצות כמה שעות במקרר או לילה). 
מחממים שמן זית במחבת.טובלים קציצות בביצה ואז בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. 

לרוטב:
בסיר רחב יוצקים שמן זית.מטגנים את השום כמה שניות עד להזהבה קלה ומוסיפים את הפלפל שאטהמוסיפים את התרד וממשיכים לטגן,מוסיפים את הסלרי והלימון כבוש. כמוןכורכוםפלפל שחור ומלחמערבבים היטבמורידים לאש נמוכה ומניחים את הקציצות המטוגנות בסיר.יוצקים את המים,מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות אש בינונית. 

הוסף לעגלה
הרשמו כדי לקבל עדכונים לפני כולם!