חנוכה בשבילי זה ספינג׳ וקוסקוס ואם יש קוסקוס אז תמיד עם קציצות דגים וזיתים.
אני חושבת שזה המתכון שביקשו ממני הכי הרבה פעמים אז מחכה לראות את הסירים שלכם ואל תשכחו להכין קוסקוס❤️
מצרכים:
לקציצות–
700 גרם בורי טחון (טחון.לא קצוץ)ללא עור ועצמות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
4 שיני שום כתושות
1 בצל גדול מגורר או טחון
שמן זית (4 כפות עד 1/4 כוס)
1 ביצה
1/4 כוס פירורי לחם דקים
כפית כמון
1/4 כפית כורכום
כפית פלפל שאטה גרוס
מלח
לרוטב–
300 גרם זיתי נובו/סנטה מגולענים
3 פלפל שושקה פרוס
1 פלפל חריף ירוק פרוס
6-8 שיני שום פרוסות
3-4 פלפל שאטה יבש
צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה לימון כבוש
1/2 כפית כורכום
כף כמון
2 כפות גדושות פפריקה אדומה בשמן
3 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות,מכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה ויוצרים קציצות.
מניחים את הזיתים בסיר ויוצקים מים,מבשלים על אש גבוהה 15 דקות וחוזרים על הפעולה פעמיים על מנת להוציא מרירות מיותרת,מסננים.
בסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים את השום והפלפלים 5 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהם נצרבים מעט ומשחימים.מוסיפים כוסברה,לימון כבוש ואת התבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את הזיתים.מערבבים שוב ויוצקים את המים.
מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן זית דקה מכל צד להשחמה ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב.
אפשר לוותר על שלב הטיגון של הקציצות אבל זה הרבה יותר טעים כשמטגנים לפני.
מבשלים 20-30 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.
אם יש עודף נוזלים בסיום הבישול אפשר להמשיך לצמצם את הרוטב עם מכסה פתוח.