מתכון לקציצות טונה מטריפות
לסרטון עם אופן ההכנה לחצו כאן
לקציצות-
4 קופסאות טונה סחוטה מנוזלים
2 תפוחי אדמה מבושלים
2 ביצים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
חופן קטן של עלי נענע
בצל לבן
4 שיני שום
6 עלי מנגולד (רק העלים ללא הגבעול הלבן)
כוס פירורי לחם או 4 פרוסות לחם לבן מושרה במים וסחוט
1/4 כוס שמן זית
כף כמון
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
מלח
שמן זית לטיגון הקציצות
לרוטב-
3 פלפל שושקה פרוס
1-2 פלפל חריף פרוס
6 שיני שום פרוסות
צרור כוסברה קצוצה גס
כף לימון כבוש
2 כפות פפריקה אדומה
כף כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
מלח
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים
אופן ההכנה-
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את המנגולד 5 דקות עד ריכוך קל.
במעבד מזון טוחנים ביחד-פטרוזיליה,כוסברה,שום,בצל ונענע ומניחים בקערה.
מוסיפים לקערה את הטונה,פירורי לחם,ביצים,מנגולד,
תפוח אדמה תבלינים ושמן זית ומערבבים היטב.
יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
לרוטב-
בסיר יוצקים שמן זית ומטגנים את הפלפלים והשום במשך 10 דקות על אש בינונית.לא לוותר על הטיגון הרוטב לא מתבשל הרבה זמן.
מוסיפים לימון כבוש,פפריקה,כמון,כורכום,שאטה ומלח
ומערבבים היטב.מוסיפים את הכוסברה מערבבים ויוצקים את המים.מביאים לרתיחה קלה ומוסיפים את הקציצות
מציפים אותן ברוטב,מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה-בינונית.