מרכיבים-
לקציצות:
500 גרם פרגית טחונה (אפשר גם פילה עוף טחון)
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
בצל לבן גדול קצוץ דק דק
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס פירורי לחם
ביצה
1/2 כפית צ׳ילי יבש גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
6-8 שיני שום חתוכות לחצאים
1-3 פלפל חריף פרוס
500 גרם עגבניות שרי תמר
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה-
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב.יוצרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן זית משני הצדדים עד להשחמה.
בסיר רחב יוצקים שמן זית מניחים את השום,פלפל חריף והעגבניות.מתבלים רק במלח ומטגנים על אש גבוהה 10 דקות תוך כדי ערבוב.
לאחר 10 דקות מוסיפים פלפל שחור ואת הקציצות המטוגנות,מוסיפים מעל בצל ירוק ויוצקים את המים.
מבשלים 30 דקות על אש בינונית.