2021 אוגוסט 06

מצרכים:
שוק טלה
חופן טימין
חופן עלי זעתר (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס דבש

מצרכים לבצל הממולא:
10 בצלים בינוניים
למילוי:
1.5 כוסות אורז עגול
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
1/2 צרור שמיר קצוץ
חופן עלי זעתר (לא חובה)
חופן עלי נענע קצוצים
1 עגבניה קלופה קצוצה דק
1 בצל סגול קצוץ דק
1 כפית בהרט
1/4 כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן או דבש ענבים
מיץ מלימון אחד
מלח

לנוזל הבישול:
1/4 כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן או דבש ענבים
2 כפות תמרהינדי (לא חובה)
מלח
מים עד כיסוי

אופן ההכנה:

מתחילים עם החליטה של הבצלים. חתוכים את שני הקצוות של הבצל ויוצרים חתך לאורכו של הבצל עד שמגיעים למרכז. חולטים את הבצלים 20 דקות על אש גבוהה ומעבירים למים קרים. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.

מפרידים את הבצלים לגלדים וממלאים כל גלד בכפית מלאה של המילוי. מתבלים את השוק טלה במלח, פלפל שחור גרוס, טימין, זעתר, שמן זית ודבש. מורחים אותו היטב ומניחים בתבנית רחבה. מניחים את הבצלים הממולאים מסביב לשוק כאשר הם צפופים. מערבבים את כל מרכיבי נוזל הבישול ויוצקים על הבצלים הממולאים, יוצקים מים עד לכיסוי הממולאים, מכסים היטב וצולים בתנור על 160 מעלות למשך 4 שעות. לאחר 4 שעות מורידים כיסוי וצולים על 200 מעלות עד להשחמה ( 10-15 דקות ).

הוסף לעגלה
הרשמו כדי לקבל עדכונים לפני כולם!