מתכון לכמות של – 5 לחמים בגודל בינוני
מצרכים:
לבצק-
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן זית
300 מ״ל מים
למילוי –
400 גרם בשר בקר טחון
100 גרם שומן טלה
3 בצל לבן פרוס דק
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות קצוצות דק
פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס שמן זית
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק – במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, שמרים, סוכר, שמן ומים ולשים במהירות איטית 5 דקות. לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות. הבצק צריך להיות טיפה דביק, מתפיחים שעה וחצי עד להכפלת נפח.
בינתיים נכין את המילוי- במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד להזהבה, בערך 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, שום כתוש ופלפל חריף וממשיכים לטגן עוד מספר דקות. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, שאטה גרוס, פפריקה וראס אל חנות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל את המילוי 4-5 דקות. בסוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים ומעבירים את המילוי למסננת ומניחים בצד להתקרר.
מילוי הלחם- מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומניחים על משטח מקומח להתפחה של כ20 דקות.
מניחים כדור על משטח מקומת מעט ופותחים אותו בעזרת האצבעות לפיתה שטוחה, מניחים במרכז הבצק 2 כפות גדושות של המילוי וסוגרים היטב, מניחים על נייר אפיה כשהסגירה כלפי מטה ומתפיחים 15 דקות.
מניחים סיר או מחבת אלומיניום רחבה(אפשר גם טפלון) על אש נמוכה ומחממים אותה דקה, מורחים ממש מעט שמן זית ומניחים את הלחם, צורבים כל צד 3 דקות ואם הלחם יוצא גבוה ניתן לצרוב גם את הצדדים.
ניתן לאפות גם בסיר גריל.